شاهنشاه آریامهر در طول دوران سلطنت خود اقداماتی برای ساختن ایران کردند که به طور خلاصه به آنها می پردازیم
تاسیس شرکت هواپیمایی ایران هما_ساخت دهکده ی المپیک و استادیوم صد هزار نفری آریامهر(آزادی)_ به عضویت در آمدن ایران در سازمان ملل متحد_بنیانگذار سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی_ ساخت میدان و برج شهیاد به عنوان نماد شهر تهران (برج آزادی) _
تغییر مبدا تاریخ ایران از هجری خورشیدی به آغاز سلطنت کوروش بزرگ_ افزایش سطح قدرت نظامی ارتش ایران به یکی نیرومند ترین قدرت های نظامی جهان_ تاسیس دانشگاه آریامهر (صنعتی شریف) دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی) دانشگاه پلی تکنیک تهران (صنعتی امیر کبیر) دانشگاههای هنر تهران پهلوی شیراز فردوسی مشهد و دانشگاه اصفهان_
تاسیس سپاه بهداشت سپاه دانش و سپاه ترویج و آبادانی_تاسیس اوپک (اتحادیه ی صادر کنندگان نفت) _ تاسیس ساواک_تاسیس زندان اوین و سازمان انرژی اتمی ایـــــران_ برگزاری جشن های 2500 ساله ی شاهنشاهی
چشم انداز محمد رضا پهلوی برای آینده کشور و تبدیل ایران از کشور عقب مانده به کشوری پیشرفته:
طبق برنامههای و پیش بینیهای جامعه ایرانی در آخرین دهه قرن بیستم یا سال ۲۵۵۰ شاهنشاهی یا ۱۳۷۰ خورشیدی پا به دوران تمدن بزرگ خواهد گذاشت با این حساب یک ایرانی، زاده پیش از اسفند ۲۴۷۹ شاهنشاهی یا اسفند ۱۲۹۹ که در یکی از بدبخترین کشورهای دنیا چشم به جهان گشوده در کمتر از نیم قرن در یکی از سعادتمندترین کشورهای جهان زندگی میکند و از دنیا خواهد رفت.
امیر عباس هویدا نخستوزیر ایران در مصاحبهای با روزنامه لوموند فرانسه میگوید: در سال ۱۹۸۵ میلادی یا ۱۳۶۴ خورشیدی درآمد سرانه ایران بیش از ۴۵۰۰ دلار خواهد بود. ایران سالیانه ۲۰ میلیون تن فولاد تولید خواهد کرد. یک میلیون تن آلومینیوم، یک میلیون خودرو (پیکان، آریا، شاهین، شورولت ایران، کادیلاک ایران، هیلمن و کامیونها و اتوبوسها) تولید و صادر میکند و یک میلیون تن کاغذ تولید و صنایع شیمی و پترو شیمی سود سالانهای برابر با هفت میلیارد دلار خواهد داشت.
محمد رضا پهلوی شاهنشاه ایران زمین به ملت خویش تمدن بزرگ را که بر پایه منشور انقلاب شاه و مردم قرار دارد قول میدهد که تا سال۱۹۹۰ میلادی برابر با ۱۳۷۰ خورشیدی، ملت ایران استانداردهای رفاه اجتماعی وسطح زندگی و سطح پیشرفتی همانند اروپا در سال ۱۹۷۸ (میلادی) را خواهد داشت و ملت ایران تا سال۲۰۰۰ برابر با ۱۳۸۰ خورشیدی در پیشرفتهای صنعتی و رفاه اجتماعی برابر با کشورهای فرانسه، انگلیس و ایتالیا خواهد بود. برنامهای با فرنام دور نمای اقتصادی و اجتماعی ایران، ۲۵۳۱ - ۲۵۵۱ طراحی و پایهریزی شد تا هدفهای تمدن بزرگ را به انجام برساند.
در کنار برنامه دورنمای اقتصادی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور یک طرح نوسازی و بازسازی ایران تهیه شد. در این طرح ایران به سه محور تقسیم شد. محور مرکزی که شیراز، اصفهان، تهران، تبریز را در برداشت. محور خاوری که چاهبهار را از راه زاهدان، مشهد تا سرخس در بر میگرفت و محور باختری که خرمشهر به سوی مهران، ایلام، کرمانشاه و سنندج به سوی رضاییه را زیر پوشش خود داشت. بودجههای عظیمی برای توسعه تمامی شهرهایی که در راه هر یک از این سه محور قرارداشتند اختصاص داده شد. این طرح برای جلوگیری از مهاجرت بیرویه به تهران و اصفهان پایه ریزی شد و بدین روی کوشش شد که همه مردم ایران از سرویسهای آموزشی، بهداشتی، رفاهی، فرهنگی و ورزشی و غیره همانند سرویسهای پایتخت و دیگر شهرهای بزرگ ایران برخوردار شوند.
در راه تمدن بزرگ:
محمد رضا شاه پهلوی در کتاب به سوی تمدن بزرگ مینویسد:رساندن ملت ایران به دوران تمدن بزرگ بالاترین آرزوی من است و رهبری کشورم در این راه اساسیترین وظیفهای است که به عنوان مسئول سرنوشت این کشور برای خود قایل هستم. اعتقاد راسخ من این است که اکنون ملت ایران برای نیل به هدف در مسیری صحیح و مطمئن، گام بر میدارد و آنچه برای پیروزی او ضروری است، این است که از یک سو در این مسیر انحرافی حاصل نشود و از سوی دیگر در آهنگ پپمودن آن کُندی یا و قفهای روی ندهد.
هدفی که من برای ملت خودم در نظر گرفتهام، بیگمان هدفی بسیار جاه طلبانه و بلند پروازانهاست. ولی هدفی نیست که نیل بدان برای ملت ایران، با امکانات فراوان مادی و معنوی و با سرمایه سرشار روحی و اخلاقی این ملت ناممکن باشد.
اگر چنین هدفی از حد متعارف بسیار فراتر میرود، به خاطر آن است که تلاش برای نیل به کمال مطلوبی کمتر از آن، اساساً شایسته ملت ما نیست. کارنامه چند هزار سال تاریخ و تمدن ایرانی و نبوغ آفرینندهای که از نخستین صفحه این کارنامه تا به امروز وجه مشخص آن بودهاست، دلیل روشنی بر درستی این باور است که اگر این نیروی آفرینندگی، دوشادوش ارادهای راسخ و پشتکاری استوار به کار افتد، پپروزی ما ملت ایران یک باید تاریخی خواهد بود.
صحبت های پایانی ایشان در مصاحبه با یک خبرنگار آمریکایی:
ایران جایی خواهد رسید که دیگر متکی به صادرات نفت نمی شود به دنبال این هستیم که دنیا را
مجذوب ایران کنیم/ ما به دنبال این هستیم چشم بادامی ها را به ایران بکشانیم ما هستیم و می توانیم
من وقف کشورم هستم چون از این زیباتر چیزی نیست با خودم چیزی به گور نخواهم برد حتی یک دست
لباس هم نمی برم شاید فقط یک تکه کفن همین. می بینید با فلسفه ی زندگی آشنا هستم به اندازه ی کافی هم مایحتاج دنیوی دارم پس تنها چیزی که با خود به گور خواهم برد تـــــــاریــــخ است.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها پارسه: خدمات محمد رضا شاه به ایران,